English version

Even voorstellen Onze dames De mannen
Nestverwachting
Voorgaande nestjes
Foto's
Rasstandaard Links Contact

Geboorte van ons zevental!

 Het naamthema van dit nest is de Nederlandse Koninklijke familie en aangezien de Sint Hubertus bepaalt dat alle stamboomnamen dit jaar met een M moeten beginnen, zijn het dus ook enkel namen met een M.
Net als vorig keer kreeg Jeggae wel de bijnaam 'Bolletje' al was ze iets minder dik dan de vorige keer.

Op 27 april begon ze al wat onrustig te worden en vertrouwde ik het niet. Toch leek het me onwaarschijnlijk: ze was nog maar op de 57 dag van de dracht (een week te vroeg). Ik wilde net in het weekend beginnen met temperaturen! Voor de zekerheid toch maar op de bank geslapen die nacht. Om 9.30 uur de volgende ochtend ging ze los. Opnieuw wilde Jeggae in haar mand bevallen en daar zijn ze dan ook alle zeven geboren. Op 28 april 2013 om 10u00 is de eerste zoon van Jeggae en Izan geboren: Michiel (blauw bandje). Niet veel later om 10u25 volgde de eerste dochter: Marcela (geel bandje).
 
Nummer drie en vier waren beiden weer dames: Marianne (bandje rood) en Máxima (bandje Argentijns blauw) De tussenpozen werden na deze eerste vier ietsje langer met om 12.40 de tweede zoon: Maurits (bandje groen), 13.50 uur de derde zoon: Martijn (bandje grijs) en om 14.25 uur de hekkensluiter: de vierde zoon Marius (bandje bruin).

Nog even verwachtte ik er nog wel één. Jeggae zag er niet zo uitgemergeld uit als de vorige keer (met de reden dat er daar 11 inzaten natuurlijk). Toch was ze wel degelijk leeg en maakten we ons op voor de grote schoonmaak.
 
En werd alles overgeheveld naar de werpkist:

Máxima had haar troontje al gevonden: 
                                                             Jeggae tevreden met haar kroost:

 Youtubefilm: geboorte van een pup (niet voor de gevoelige kijker!): http://youtu.be/HaaOhb2GyN8

Tot de volgende pupdate!
English version
Op foto hierboven vlnr: Jamas (Jameoz, zoon van Jeggae en Conner)